Hoe word ik belegger?

Belegger worden is vrij simpel, echter zijn hier wel een aantal stappen aan verbonden wij verdelen ze in 3 stappen. Het kiezen van een broker, categorie en inleg.

Een broker kiezen is vrij simpel het is namelijk een eigen voorkeur. Er zijn veel verschillende soorten brokers een top 3 hiervan zijn: Plus500, Etoro en Binck Bank. Brokers zijn websites waarin je met jouw geld kunt gaan beleggen. Het is vrij simpel je maakt een account aan en maakt daarnaar je gewenste inleg over. Hiermee kan je gaan beginnen met beleggen.

Een categorie kiezen doe je door te kijken waar jezelf belangstelling in hebt. Heb je bijvoorbeeld veel verstand van cryptocurrency dan is het makkelijker voor jou om hierin te gaan beleggen. Een handige tip voor het kiezen van je categorie is dat je nooit in iets moet gaan beleggen waar je geen verstand van hebt dit is namelijk erg risicovol.

Een inleg kiest je door te kijken met welk geldbedrag je wilt gaan beleggen. Beleg nooit met geld dat je zelf niet kwijt kunt. Denk goed na of je een long term of een short term belegger wilt worden. Een long term belegger belegt in iets wat zijn inleg verhoogt op een lange termijn dit is minder risicovol dan een short term belegger. Een short term belegger belegt namelijk zijn inleg in voor een korte termijn in de hoop veel winst te kunnen maken. Dit geeft een groot risico met zich mee omdat de koers in een keer kan crashen.

Website door BlueBird Media